Sidevisninger i alt

tirsdag den 21. februar 2012

Lette og mættende havregrynsboller

   Her er en rigtig let opskrift på havregrynsboller til dem, som elsker at snacke:


Ingredienser:
½ L koldt vand
1/4 pk. gær
ca. 1 spsk. groft salt
250 g. grovvalset havregryn eller ca. 200 g. finvalset havregryn (tungere)
300 g. hvedemel


Til de usunde: der kan tilsættes 2 tsk. vaniljesukker, 1 spsk. honning eller rosiner/chokolade.


Vand og gær blandes godt sammen i en stor skål (med måske vanilje eller honning). Havregryn og salt hældes i. Mel sigtes og derefter røres i, til det bliver til en klistret masse. 
Sæt dejen til kold hævning i mindst 8 timer - kan stå op til 5 døgn.
Forvarm ovnen på 200 grader celsius ved almindelig ovn. 
Dejen sættes på en plade med en våd ske.
Pensel let med vand eller æg - der kan også drysses let med groft salt.
De bages i 25 - 30 min. 


Hvis bollerne er for grove, så tilsæt 50 g. mere hvedemel og 50 g. mindre havregryn.
  
Dagens humør: Delvist Glad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar