Sidevisninger i alt

torsdag den 23. februar 2012

Egen opskrift på; Brun-snegle-kage

   Her er en opskrift, som jeg selv har fundet på. Den er let og smager af julehygge. Selve kagedejen kan tilsættes alt, hvad hjertet begærer, hvilket gør den til en fantastisk kage/brød basic.  


Ingredienser: 
Dej
250 g. hvedemel
40 - 50 g. blødt smør
1½ - 2 dl. mælk
1 stort æg
1 tsk. fint salt
½ pk. gær
3 tsk. vaniljesukker


Topping/fyld
2 - 3 spsk. stødt kanel
3 - 4 spsk. farin
½ - 2/3 pk. blødt smør


Det bløde smør hakkes ud i mel, salt og vaniljesukker. Mælken lunes og gæren opløses heri. Opløsningen hældes i dejen og ægget tilsættes. Der æltes grundigt. NB: dejen må ikke være våd som almindelig kagedej, men den skal være mere våd end almindelig brøddej (dvs. klistret). Ælt dejen i ca. 5 min. og lad den stå til hævning et varmt sted i mindst 1 time. Ælt dejen let og placer den i en smurt springform - kagen må godt være lidt flad. 


Forvarm ovnen på 200 grader celsius almindelig ovn. 
Bland fyldet så smørret er helt "let/væk". Duft eventuelt til fyldet - dufter det af kanelsnegl? Hvis det ikke gør, så tilsæt mere af det manglende.
Man kan også blande fyldet ind i dejen, som med kanelsnegle - herved vil man lave en kanelrose-kage. Hvis man gør dette, så pynt med lidt revet mandel.
Smør det bløde fyld ud på kagen i et tykt lag (tyndt hvis du ikke er til for søde sager).
Lad kagen bage midt i ovnen i mindst 20 min.
Fyldet/toppingen vil blive nærmest karameliseret og sprød, når kagen er ved at være/er færdig.
Lad den afkøle i ca. 8 min. ingen servering. Kan serveres med frugt.


Der kan tilsættes nødder, chokolade, bær, frugt osv. til selvedejen - men det må IKKE gøre dejen for klistret/våd. Hvis du derved tilsætter noget flydende/vådt til dejen, så brug mindre mælk. Jeg foreslår, at der tilsættes til kagedejen, for den kan være lidt kedelig - men ikke for meget, da dejen er dejlig luftig.


Dagens Humør: Delvist trist. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar