Sidevisninger i alt

onsdag den 22. februar 2012

Almindelige havregrynskager

   Her er en lækker opskrift på nogle ikke så sunde havregrynskager, som jeg lavede til min fødselsdag:


Ingredienser: 
Ca. 100g. finvalset eller grovvalset havregryn
50 - 75 g. smør
½ - 1 spsk. hvedemel
2 tsk. vaniljesukker
1 tsk. honning
½ - 1 tsk. stødt kanel
1 tsk. bagepulver - eller over
1 æg (ikke for stort)
100 - 125 g. sukker eller farin


Tag en røreskål og hæld havregrynene i. Smelt smørret (ikke for flydende) og hæld det over grynene. Øg og sukker piskes godt sammen i en anden skål. Hæld det i grynene. Mel, vaniljesukker, kanel, bagepulver og honning blandes sammen (undlad honning eller vaniljesukker hvis du ikke vil have det for sødt). Bland det hele sammen og rør grundigt. 
Forvarm ovnen til 200 grader celsius.
Fordel dejen på bagepapir med en tsk - ca. 1 - 1½ per. kage. Mast dem lettere flad med skeen (lidt større end en 5 krone), men fugt skeen let inden.


De kan drysses let med kanel, hvis dette ikke allerede er tilsat, eller bare for mere smag. Der kan også tilsættes nødder.


Lad dem bage i ca. 8 - 10 min. - indtil kanten er tydelig brun.


Kagerne vil være bløde, når de tages ud af ovnen så pas på! - lad dem afkøle helt.


Dagens Humør: Chokolade-Glad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar