Sidevisninger i alt

fredag den 24. februar 2012

Fastelavnsboller (lukkede)

   Her er en opskrift på fastelavnsboller, som jeg lige har lavet. Den er ikke til nybegyndere.


Ingredienser:
Dej
530 g. hvedemel
1 tsk. fint salt
1 tsk. vaniljesukker
2 - 3 tsk. sukker
2 M/L stk. æg
2½ dl. mælk (lunken)
125 g. smeltet smør


Fyld
Kagecremes blanding og 5 dl. minimælk
Eller ½ glas nutealla
Eller syltetøj


Gæren røres ud i lunken mælk. Det smeltede smør, æg, sukker, salt og vaniljesukker røres i. Melet røres i lidt efter lidt. Ælt dejen godt.
Lad den hæve varmt i 30 min. max.
Lav kagecremen og lad den stå koldt i 20 min. - hvis du ønsker traditionelle boller.    
Dejen slås ned og deles i to.
Hver kugle rulles ud til en tynd firkant og skæres ud i 9 mindre firkanter. Disse må ikke være for tykke, for så vil de være rå inden i. 
På disse plader lægges en tsk. kagecreme, stor tsk. syltetøj eller 1½ tsk nutealla. 
Forvarm ovnen til 225 grader celsius almindelig ovn.
Dejen lukkes omkring fyldet TÆT, for ellers vil fyldet løbe ud af bollen. Bollen stilles med lukningen nedad på en plade med bagepapir. 
Bages i ca. 14 - 18 min. til de er lettere brune ovenpå. 
Herefter kan de pyntes med glasur.


Dagens Humør: Frisk

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar