Sidevisninger i alt

mandag den 20. februar 2012

Let gammeldags banankage

   Nu har bloggen rundet 400 view - tusind tak til mine små Blomster-Bier.


Her i søndags afprøvede jeg en gammel opskrift på banankage, som gav et super lækkert resultat. Det er ikke den sundeste eller slankeste kage, men yummi er den!


Antal: 8 - 10
Ingredienser: 
250 g. hvedemel
2 - 3 tsk. bagepulver
½ tsk. stødt muskat
150 - 160 g. blødt smør
220 - 230 g. farin
2 stk. æg
3 - 4 modne bananer
½ tsk. salt.
1 - 2 tsk. vaniljesukker
25 - 50 g. mørk chokolade eller hasselnødder


Forvarm ovnen til 170 grader celsius. En franskbrødform á ca. 24 x 12 cm smøres med smør eller margarine og drysses let med mel. 
Mel, bagepulver, muskat, vaniljesukker og salt sigtes ned i en røreskål. 
 Smør og sukker piskes let og lyst i en anden skål. Hertil tilsættes æggene gradvist. De modne bananer moses godt og tilsættes den flydende skål. Rør dejen godt sammen. 
Hertil tilsættes den tørre skål. Rør dejen godt sammen, så den bliver fin. Tilsæt chokolade eller nødder og rør atter. 
Hæld dejen i den smurte bageform og bad den højt i ovnen i ca. 50 min. - til overfladen er gylden og kagen fast. 
Lad kagen afkøle i ca. 5 - 8 min. inden servering. Kagen er god til en kop kaffe eller sur te.
Kan serveres med chokoladeglasur, og der kan bruges almindelig sukker i stedet for farin. 


God fornøjelse :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar